Krakonošovi houbové karbanátky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Houby čerstvé
  • 150 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 7 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 420.8 mg
  • Vláknina 9576.3 mg
  • Vitamín A 9576.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky si pokrájíme na kostky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem.

  • 2

    Očištěné a omyté čerstvé houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme.

  • 3

    V pánvi na rozpáleném oleji (3 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova, přidáme k ní pokrájené houby, pepř, promícháme a dusíme doměkka. Když houby vychladnou, přiložíme je k rohlíkům. Doložíme česnek, majoránku, 1 vejce, sůl a 70 g strouhanky. Směs promícháme a necháme ji 15 minut odpočívat. Pak z ní utvoříme malé kulaté karbanátky (nabereme 1.5 lžíce směsi na 1 karbanátek), které namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme ve zbylé strouhance.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky zvolna osmažíme z obou stran do zlatohněda. Podáváme je horké.

Komentáře k receptu