Jihočeská chlebová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 98.7 mg
- Draslík 112.1 mg
- Vláknina 814.5 mg
- Vitamín A 814.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Černý chléb nakrájíme na tenké plátky, které zalijeme vodou a necháme 8 hodin namočené. Následně osolíme, opepříme, vložíme bobkový list, kmín. Povaříme 30 - 40 minut, aby se chléb důkladně rozvařil.
-
2
Ve smetaně rozšleháme vejce, vlijeme do chlebového vývaru a dobře promícháme. Za stálého míchání povaříme ještě 10 minut, stáhneme z ohně, vložíme máslo a dobře promícháme do rozpuštění másla. Nakonec vsypeme nasekanou petrželovou nať.
-
3
Polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Spolu s polévkou podáváme zvlášť na dochucení ocet.