Kapr zapečený na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 183 mg
- Draslík 907.1 mg
- Vláknina 4752.3 mg
- Vitamín A 4752.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Kapra očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, necháme vcelku, okmínujeme, posypeme bazalkou a osolíme. Dovnitř kapra dáme plátky citronu a maso zajistíme proti rozevření například párátky.
-
3
Kapra vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení rybu poléváme šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
-
4
Vypečenou šťávu dochutíme pepřem a solí, rybu naporcujeme a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.