Fazolky v šunkové omáčce
Suroviny
- 500 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 70 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 200 g Šunka dušená
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 115.8 mg
- Vláknina 3548.2 mg
- Vitamín A 3548.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilizované fazolky scedíme, necháme okapat. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a v ní doměkka uvaříme okapané fazolky. Uvařené fazolky opět scedíme a necháme okapat.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Potom přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Smetanu smícháme se 2 dl vody a zalijeme jíšku, do které vložíme na kousky nakrájenou šunku. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme.
-
5
Následovně omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nasekanou feferonku. Nakonec vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, připravené fazolky a vše ještě dobře prohřejeme.
-
7
Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.