Fazolky v šunkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 115.8 mg
  • Vláknina 3548.2 mg
  • Vitamín A 3548.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilizované fazolky scedíme, necháme okapat. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a v ní doměkka uvaříme okapané fazolky. Uvařené fazolky opět scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Potom přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Smetanu smícháme se 2 dl vody a zalijeme jíšku, do které vložíme na kousky nakrájenou šunku. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme.

  • 5

    Následovně omáčku dochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nasekanou feferonku. Nakonec vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, připravené fazolky a vše ještě dobře prohřejeme.

  • 7

    Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu