Jihočeská minutka z krůtího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 19 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 551 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku a sýr nakrájíme na plátky.
-
2
Krůtí prsa omyjeme pod studenou vodou, osušíme, naporcujeme je, naklepeme, opepříme a osolíme. Na každý plátek masa položíme nakrájenou šunku a sýr, maso přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovací jehlou.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a připravené maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak přilijeme pivo a pod pokličkou ho dusíme, až je měkké. Během dušení přiléváme vodu.
-
4
Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme vypečenou šťávou s pivem a podáváme.