Jihočeské bramborové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 5 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 62.3 mg
- Draslík 536.8 mg
- Vláknina 6289.8 mg
- Vitamín A 6289.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse smícháme se škvarky, vajíčky, moukou a krupicí, směs podle chuti opepříme a osolíme a vypracujeme z ní hladké těsto.
-
2
Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme ho na malá kolečka, která rozválíme na placky.
-
3
V pánvi rozehřejeme sádlo a placky v něm opekáme z obou stran, až mají zlatavou barvu.