Jihočeské bramborové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Krupice pšeničná
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Vepřové škvarky
  • 0.33 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 536.8 mg
  • Vláknina 6289.8 mg
  • Vitamín A 6289.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme, najemno nastrouháme a v míse smícháme se škvarky, vajíčky, moukou a krupicí, směs podle chuti opepříme a osolíme a vypracujeme z ní hladké těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme ho na malá kolečka, která rozválíme na placky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo a placky v něm opekáme z obou stran, až mají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu