Treska dušená s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 21 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 879 mg
- Vláknina 5438 mg
- Vitamín A 5438 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Staženou tresku naporcujeme a osolíme.
-
2
Lžíci másla rozdělíme v žáruvzdorném kastrole, rybu na něj vložíme a dusíme 10 - 12 minut. V průběhu dušení rybu opatrně obrátíme. Podušenou rybu vyjmeme, vykostíme, podle vláken rozdělíme na kousky a opět vrátíme do šťávy.
-
3
Na druhé lžíci másla podusíme osolenou na kroužky nakrájenou cibuli 10 - 12 minut ( je to příloha k rybě).
-
4
Do středu žáruvzdorné mísy shrneme rybu, obložíme podušenou cibulí a kolem cibule rozložíme kolečka rohlíků osmažných na másle.