Treska dušená s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 879 mg
  • Vláknina 5438 mg
  • Vitamín A 5438 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Staženou tresku naporcujeme a osolíme.

  • 2

    Lžíci másla rozdělíme v žáruvzdorném kastrole, rybu na něj vložíme a dusíme 10 - 12 minut. V průběhu dušení rybu opatrně obrátíme. Podušenou rybu vyjmeme, vykostíme, podle vláken rozdělíme na kousky a opět vrátíme do šťávy.

  • 3

    Na druhé lžíci másla podusíme osolenou na kroužky nakrájenou cibuli 10 - 12 minut ( je to příloha k rybě).

  • 4

    Do středu žáruvzdorné mísy shrneme rybu, obložíme podušenou cibulí a kolem cibule rozložíme kolečka rohlíků osmažných na másle.

Komentáře k receptu