Hovězí plátky se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 310.2 mg
- Vláknina 4164.8 mg
- Vitamín A 4164.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ale nesolíme.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli smícháme se sardelovou pastou a plátky masa směsí po jedné straně potřeme. Sbalíme je potřenou stranou dovnitř a sepneme párátkem nebo jehlou.
-
3
V kastrole rozehřejeme máslo a závitky opečeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, pepř a podusíme. Podlijeme mírně vývarem nebo vodou a dodusíme. Nakonec pokrm podle chuti přisolíme.
-
4
Podáváme s dušenými bramborami nebo s nočky.