Hovězí plátky se sardelovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 310.2 mg
  • Vláknina 4164.8 mg
  • Vitamín A 4164.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ale nesolíme.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli smícháme se sardelovou pastou a plátky masa směsí po jedné straně potřeme. Sbalíme je potřenou stranou dovnitř a sepneme párátkem nebo jehlou.

  • 3

    V kastrole rozehřejeme máslo a závitky opečeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, pepř a podusíme. Podlijeme mírně vývarem nebo vodou a dodusíme. Nakonec pokrm podle chuti přisolíme.

  • 4

    Podáváme s dušenými bramborami nebo s nočky.

Komentáře k receptu