Salátová polévka s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 9 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 108.6 mg
- Draslík 142.9 mg
- Vláknina 2950 mg
- Vitamín A 2950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle mírně opražíme propláchnutou rýži, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji.
-
2
Salát omyjeme, nakrájíme na proužky a přidáme k ostatnímu. Přilijeme vývar a povaříme asi 12 minut do změknutí rýže.
-
3
Po odstavení z ohně přimícháme do polévky žloutky rozmíchané ve smetaně a nasekanou petrželku.
-
4
Podáváme s toasty nebo s pečivem.