Salátová polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 108.6 mg
  • Draslík 142.9 mg
  • Vláknina 2950 mg
  • Vitamín A 2950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle mírně opražíme propláchnutou rýži, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji.

  • 2

    Salát omyjeme, nakrájíme na proužky a přidáme k ostatnímu. Přilijeme vývar a povaříme asi 12 minut do změknutí rýže.

  • 3

    Po odstavení z ohně přimícháme do polévky žloutky rozmíchané ve smetaně a nasekanou petrželku.

  • 4

    Podáváme s toasty nebo s pečivem.

Komentáře k receptu