Krémová slepičí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 20 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 191 mg
- Draslík 529.2 mg
- Vláknina 3486.5 mg
- Vitamín A 3486.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou slepici rozkrájíme na menší kusy a s cibulí a zeleninou ji uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom maso vykostíme a rozemeleme.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech vývarem a povaříme asi 10 minut. Přidáme umleté maso a vše ještě 5 minut povaříme.
-
3
Před podáváním do polévky přidáme nasekanou petrželovou nať.
-
4
Podáváme s toasty nebo s pečivem.