Hovězí polévka s krupicovými noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1496 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 65.8 mg
- Draslík 824.6 mg
- Vláknina 842.8 mg
- Vitamín A 842.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme jej.
-
2
Mléko osolíme a dáme vařit, přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou krupicí. Mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Těsto necháme vychladnout a poté do něj zamícháme vejce a přidáme mletý květ.
-
3
Z těsta vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou noky - 3ks na 1 porci. Noky vkládáme do mírně osolené vařící vody a vaříme 3-4 minuty.
-
4
Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané zalijeme trochou hovězího vývaru.
-
5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky při podávání.