Polévka z rajčatové šťávy s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčatová šťáva
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Ovesné vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 272.3 mg
  • Vláknina 6780 mg
  • Vitamín A 6780 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky (nebo oprané krupky) uvaříme v osolené vodě doměkka. Umixujeme je nebo prolisujeme.

  • 2

    Potom ke vzniklé kaši přidáme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Vše osolíme, případně i osladíme.

  • 3

    Zvlášť na másle dusíme na kostičky nakrájená jablka. Přidáme je do polévky a promícháme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s toasty.

Komentáře k receptu