Polévka z rajčatové šťávy s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 5 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 272.3 mg
- Vláknina 6780 mg
- Vitamín A 6780 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky (nebo oprané krupky) uvaříme v osolené vodě doměkka. Umixujeme je nebo prolisujeme.
-
2
Potom ke vzniklé kaši přidáme rajčatovou šťávu a přivedeme k varu. Vše osolíme, případně i osladíme.
-
3
Zvlášť na másle dusíme na kostičky nakrájená jablka. Přidáme je do polévky a promícháme. Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s toasty.