Marinovaný mořský jazyk opékaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1681 kcal
- Sacharidy 193 g
- Tuky 69 g
- Sodík 193958 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 940.3 mg
- Vláknina 22590.5 mg
- Vitamín A 22590.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citrónovou kůru, petrželovou nať a cibuli jemně nasekáme. Smícháme s olejem a citrónovou šťávou, opepříme a řádně rozmícháme.
-
2
Filety naporcujeme na úzké proužky velikosti sardelek, vložíme je na půl hodiny do připravené marinády. Poté je necháme okapat, osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v hladké mouce a opečeme na horkém oleji.