Dušené vepřové ledvinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 408.5 mg
- Draslík 326.1 mg
- Vláknina 931.8 mg
- Vitamín A 931.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Důkladně vypereme ve studené vodě. Osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme ledvinky, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, podlijeme, okořeníme a dusíme doměkka.
-
3
Hotové ledvinky osolíme a podáváme s brambory, rýží nebo chlebem.