Rychlé vepřové ledvinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 14 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 408.5 mg
- Draslík 289.6 mg
- Vláknina 66 mg
- Vitamín A 66 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Potom je důkladně nejméně třikrát vypereme ve studené vodě. Osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme ledvinky, opepříme, posypeme kmínem a zprudka opékáme za občasného zamíchání asi 5 minut.
-
3
Když jsou propečené, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a krátce povaříme.
-
4
Hotové ledvinky osolíme a podáváme s brambory, rýží nebo chlebem.