Rychlé vepřové ledvinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 500 g Vepřové ledvinky
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 408.5 mg
  • Draslík 289.6 mg
  • Vláknina 66 mg
  • Vitamín A 66 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Potom je důkladně nejméně třikrát vypereme ve studené vodě. Osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme ledvinky, opepříme, posypeme kmínem a zprudka opékáme za občasného zamíchání asi 5 minut.

  • 3

    Když jsou propečené, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a krátce povaříme.

  • 4

    Hotové ledvinky osolíme a podáváme s brambory, rýží nebo chlebem.

Komentáře k receptu