Štika nebo kapr pečené na sardelích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1239 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 228.7 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme a vložíme do nízkého pekáčku.
-
2
Vykostěné sardele nasekáme, utřeme s máslem a smícháme s žemlí namočenou ve víně a prolisovanou.
-
3
Takto upravenou rybu upečeme obvyklým způsobem a podáváme s bramborami posypanými petrželovou natí.