Vepřové maso dušené s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso libové
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 366 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 37.5 mg
  • Vláknina 9951.3 mg
  • Vitamín A 9951.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2532.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a opečeme ze všech stran.

  • 2

    Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, je-li třeba, podlijeme a obojí dusíme doměkka.

  • 4

    Hotový pokrm dochutíme trochou cukru, solí a pepřem.

  • 5

    Podáváme s brambory a kompotem.

Komentáře k receptu