Vepřová plec s kedlubnami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 91.5 mg
- Draslík 689.4 mg
- Vláknina 6340.2 mg
- Vitamín A 6340.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání osmahneme.
-
2
Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme, osolíme, okořeníme a dusíme téměř doměkka. K masu přidáme oloupané na plátky nakrájené kedlubny a cca 10 minut podusíme.
-
3
Středové lístky kedluben spaříme, jemně rozsekáme a přidáme k masu.
-
4
Posypeme petrželkou a podáváme s brambory nebo knedlíkem a salátem.