Vepřová žebírka s majoránkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 91.7 mg
- Draslík 369.7 mg
- Vláknina 536.9 mg
- Vitamín A 536.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka očistíme, nakrojíme, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poprášíme pepřem a posypeme rozemnutou majoránkou.
-
2
Opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a výpek přecedíme.
-
3
Smetanu rozmícháme s moukou, zahustíme výpek a dobře povaříme. Před koncem varu vmícháme nastrouhaný křen.
-
4
Omáčku osolíme, ochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem.
-
5