Vepřová žebírka s majoránkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 369.7 mg
  • Vláknina 536.9 mg
  • Vitamín A 536.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka očistíme, nakrojíme, naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poprášíme pepřem a posypeme rozemnutou majoránkou.

  • 2

    Opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a výpek přecedíme.

  • 3

    Smetanu rozmícháme s moukou, zahustíme výpek a dobře povaříme. Před koncem varu vmícháme nastrouhaný křen.

  • 4

    Omáčku osolíme, ochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Podáváme s brambory nebo houskovým knedlíkem.

  • 5

Komentáře k receptu