Vepřová žebírka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 79.8 mg
- Draslík 380.5 mg
- Vláknina 13296.2 mg
- Vitamín A 13296.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka na okraji několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty. Dáme je do nahřáté mísy.
-
2
Do výpeku přidáme máslo, zpěníme v něm cibuli nakrájenou nadrobno, zaprášíme moukou, osmahneme, vložíme zeleninu, osolíme, opepříme, trochu podlijeme a dusíme doměkka.
-
3
Žebírka obložíme připravenou zeleninou a podáváme s vařenými brambory.