Ryba vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Zelenina kořenová
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 0.125 l Ocet vinný
  • 1 kg Treska aljašská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 97101 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 1857.5 mg
  • Vláknina 40087.4 mg
  • Vitamín A 40087.4 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 87.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut. Následně do vývaru vložíme osolenou rybu (pokud je ryba větší, naporcujeme ji), dolijeme horkou vodou tak, aby byla ryba potopena. Jakmile se začne vařit, plamen zmírníme a pozvolna dovaříme.

  • 2

    Rybu vyjmeme lopatičkou, pokládáme na nahřátou mísu a podáváme ozdobenou dílky citrónu s petrželovým máslem a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu