Nádivka kaštanová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Kaštany jedlé
  • 100 g Strouhanka
  • 350 g Žemle tuková
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Mandle
  • 1 ks Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 97168 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 324.8 mg
  • Draslík 464 mg
  • Vláknina 7330.3 mg
  • Vitamín A 7330.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.

  • 2

    Kaštany spaříme, oloupeme a uvaříme v mléce nebo ve vodě. Necháme je okapat a následně ustrouháme nebo velmi jemně nasekáme.

  • 3

    Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, připravené nastrouhané kaštany, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli.

Komentáře k receptu