Nádivka mandlová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 350 g Žemle tuková
  • 100 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 324.8 mg
  • Draslík 263.5 mg
  • Vláknina 6110.3 mg
  • Vitamín A 6110.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.

  • 2

    Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, loupané strouhané mandle, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli a nádivku můžeme i více přisladit.

Komentáře k receptu