Nádivka mandlová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 31 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 324.8 mg
- Draslík 263.5 mg
- Vláknina 6110.3 mg
- Vitamín A 6110.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.
-
2
Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, loupané strouhané mandle, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli a nádivku můžeme i více přisladit.