Nádivka housková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 835 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 46 g
- Sodík 97167 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 324.8 mg
- Draslík 495 mg
- Vláknina 13430.3 mg
- Vitamín A 13430.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 13.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůrku skrojíme ze žemlí, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.
-
2
Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, část strouhaných žemlí, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli.