Gratinované vepřové kotlety s párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 40 g
- Sodík 2168 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 141.7 mg
- Draslík 419.8 mg
- Vláknina 4998.9 mg
- Vitamín A 4998.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety očistíme, vykostíme, odstraníme tuk, naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou, paprikou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
-
2
Přendáme do gratinovacích misek nebo zapékací nádoby.
-
3
Párek nakrájíme na podlouhlé plátky, osmahneme ho na oleji a rozložíme na kotlety. Ve výpeku zpěníme cibuli nakrájenou najemno, prohřejeme v ní okurku nakrájenou na kolečka a tuto směs rozložíme na kotlety. Vše pokryjeme plátky sýra a zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až se sýr rozpustí.
-
4
Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.