Jemné křehké vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 20 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 78.6 mg
- Draslík 344 mg
- Vláknina 71.3 mg
- Vitamín A 71.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opeříme a obalíme v mouce.
-
2
Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou starnach dozlatova.
-
3
Do tlakového hrnce dáme asi 2 dl vody, vložíme pařník, dáme na oheň a opečené kotlety rozložíme na pařník tak, aby se nedotýkaly vody. Uzavřeme a dusíme asi 20 minut.
-
4
Kotlety pokapeme máslem a podáváme s vařenými nebo opékanými brambory, rýží a kompotem.