Česneková olejová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1116 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 546.7 mg
  • Draslík 249.4 mg
  • Vláknina 893 mg
  • Vitamín A 893 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na tvrdo, vyjmeme žloutky prolisujeme, osolíme a za stálého míchání do nich přikapáváme olej. Přidáme prolisovaný česnek, víno, citrónovou šťávu, pepř a cukr. Nakonec vmícháme nadrobno rozsekané bílky.

  • 2

    Podáváme s vařeným hovězím masem, pečenou drůbeží a vařeným rybám. Omáčku můžeme také kompletně rozmixovat v mixéru.

Komentáře k receptu