Plněný husí krk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Vepřová plec
  • 1 ks Játra husí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Husí krk
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 97137 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 371.7 mg
  • Draslík 491.7 mg
  • Vláknina 5406.9 mg
  • Vitamín A 5406.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra spolu s masem a namočenou vymačkanou žemlí dvakrát umeleme. Okořeníme, osolíme, přidáme ušlehaná vejce do pěny a na kostičky nakrájenou slaninu.

  • 2

    Kůži z husího krku zašijeme na dolním konci, naplníme směsí a zašijeme na druhém konci. Dáme vařit do osolené vody zhruba na hodinu.

  • 3

    Plněný husí krk podáváme druhý den studený nakrájený na plátky.

Komentáře k receptu