Gulášová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 49 g
- Sodík 2380 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 659.7 mg
- Vláknina 6561.2 mg
- Vitamín A 6561.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku. Přidáme omyté na kousky nakrájené maso, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, papriku, pepř a sůl. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
2
Šťávu necháme částečně vysmahnout, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.
-
3
Hotovou omáčku dochutíme solí a kořením, podáváme s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami.