Velikonoční podkrkonošská
Suroviny
- 1500 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 ks Králičí maso
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 2 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1784 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 83 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 217 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 1010.2 mg
- Draslík 3485.5 mg
- Vláknina 4022.6 mg
- Vitamín A 4022.6 mg
- Vitamín B6 5.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 143.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůzlečí kořínek nebo králičí vnitřnosti a hlavu, osolíme, vložíme do vody, přidáme cibuli, koření a vaříme doměkka.
-
2
Vyndáme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru.
-
3
Do vývaru zavaříme mouku rozmíchanou ve vodě.
-
4
Necháme povařit, okyselíme, přilijeme mléko se žloutkem a nasekanou petrželku.