Holoubata pečená s nádivkou
Suroviny
- 2 ks Holoubata
- 1 ks Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 šálek Strouhanka
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mandle
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 26 g
- Sodík 194006 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 270 mg
- Draslík 490.6 mg
- Vláknina 2163.5 mg
- Vitamín A 2163.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava nádivky :
-
2
Žloutky utřeme s máslem, osolíme, okořeníme, přidáme navlhčenou strouhanou housku v mléce, jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na závěr přimícháme mandle nebo trochu vláčné strouhané žemle.
-
3
Holoubata vykucháme, osolíme, volátka spolu s břišní dutinou naplníme volně nádivkou.
-
4
Holoubata pečeme na másle zhruba hodinu za častého polévání vypečenou šťávou.
-
5
Upečená holoubata rozkrojíme podélně na poloviny a podáváme s bramborami nebo kompotem.