Jihočeský kapr na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Citrony
  • 1500 g Kapr obecný
  • 70 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1249 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 111.7 mg
  • Draslík 539.6 mg
  • Vláknina 940 mg
  • Vitamín A 940 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce.

  • 2

    Maso osolíme a na horkém tuku po obou stranách opečeme. Potom je mírně podlijeme vodou a vínem a podusíme.

  • 3

    Šťávu ochutíme citronovou šťávou, přisolíme, zjemníme máslem a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu