Perlička pečená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 800 g Perlička
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 227.5 mg
  • Draslík 846 mg
  • Vláknina 15.8 mg
  • Vitamín A 15.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z perličky odstraníme hlavu, nohy a vykucháme ji. Takto připravenou perličku osolíme uvnitř i na povrchu a hustě protkneme proužky slaniny. V kastrolu rozehřejeme máslo, perličku na něj vložíme zády nahoru a jakmile je opečená, obrátíme ji. Mírně podléváme a zpočátku ji dusíme přikrytou. Jakmile začne měknout, dáme ji opéct do rozehřáté trouby do červena nejprve na zádech a následně na prsíčkách.

Komentáře k receptu