Perlička pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 19 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 227.5 mg
- Draslík 846 mg
- Vláknina 15.8 mg
- Vitamín A 15.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z perličky odstraníme hlavu, nohy a vykucháme ji. Takto připravenou perličku osolíme uvnitř i na povrchu a hustě protkneme proužky slaniny. V kastrolu rozehřejeme máslo, perličku na něj vložíme zády nahoru a jakmile je opečená, obrátíme ji. Mírně podléváme a zpočátku ji dusíme přikrytou. Jakmile začne měknout, dáme ji opéct do rozehřáté trouby do červena nejprve na zádech a následně na prsíčkách.