Hovězí s masem a fazolkami
Suroviny
- 200 g Kosti hovězí řídké
- 250 g Hovězí maso přední
- 1500 ml Voda pitná
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Nové koření celé
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1611 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 436 g
- Sodík 2053 mg
- Bílkoviny 142 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 1791.8 mg
- Draslík 3614.9 mg
- Vláknina 39726.6 mg
- Vitamín A 39726.6 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 231.4 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme očištěné maso a uvaříme doměkka. Před koncem varu přidáme cibuli, zeleninu a koření.
-
2
Vaříme ještě asi 10 minut. Vývar přecedíme.
-
3
Do šálků nebo talířů vložíme žloutky, nakrájené nahřáté fazolky, na kostičky nakrájené maso a vše zalijeme horkým vývarem.
-
4
Každou porci posypeme jemně nasekanou petrželkou.
-
5