Hovězí s houbovým svítkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Tuk
  • 100 g Houby čerstvé
  • 1250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1066 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 4818 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 572.2 mg
  • Draslík 5656.1 mg
  • Vláknina 9486 mg
  • Vitamín A 9486 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, jemně nasekáme, osolíme a podusíme na tuku.

  • 2

    Změklý tuk utřeme se solí, vmícháme žloutky, mouku a vychladlé podušené houby. Nakonec přimícháme tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Těsto rozetřeme na tukem a moukou vysypanou pánev a upečeme ve středně teplé troubě dorůžova. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a zalijeme horkým vývarem. Posypeme petrželkou.

  • 5

    Svítek můžeme podávat i zvlášť na misce.

Komentáře k receptu