Celer zapečený se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 575.5 mg
- Vláknina 6215 mg
- Vitamín A 6215 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme jej a nakrájíme na plátky.
-
2
Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu celeru a na ni vrstvu uvařených, nasekaných hub promíchaných s nasekanou šunkou a nakrájenými rajčaty. Zalijeme moukou rozmíchanou s vývarem a povařenou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéci.