Játrový závitek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 14 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 198.2 mg
- Draslík 415.1 mg
- Vláknina 79.5 mg
- Vitamín A 79.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Omyté plátky jater a masa naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Na telecí plátek položíme plátek jater, na něj proužek slaniny, zabalíme a upevníme párátkem. Závitky zprudka opečeme na másle.
-
3
Maso vyjmeme, šťávu zředíme trochou vývaru (nebo vody) a krátce povaříme.