Velikonoční omeleta s bramborami a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 34 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 285.8 mg
- Draslík 867.3 mg
- Vláknina 14723.8 mg
- Vitamín A 14723.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve vypracujeme tuhé těsto z mouky, soli, a jednoho vejce a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem.
-
2
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme a podusíme na másle.
-
3
Na těsto rozložíme nejprve polovinu slaniny, poté brambory, pórek a nakonec opět slaninu.
-
4
Zalijeme zbytkem vajec, které nejprve rozkvedláme se špetkou soli a pepře a smícháme s nasekanou petrželkou.
-
5
Pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.
-
6
Omeletu nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.