Vařený chřest se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Gouda 45%
  • 240 g Chřest bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 35.1 mg
  • Draslík 333.1 mg
  • Vláknina 9740 mg
  • Vitamín A 9740 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme nití do svazečku a uvaříme v osolené a mírně oslazené vodě.

  • 2

    Scezený chřest dáme na nahřáté talíře a odstraníme nitě. Pokapeme citronovou šťávou, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu