Zadělávané telecí s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 16 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 109.3 mg
- Draslík 960.5 mg
- Vláknina 2630 mg
- Vitamín A 2630 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso uvaříme v osolené vodě, nakrájíme na kostky a dáme do omáčky připravené z nasucho opražené mouky zředěné zeleninovým vývarem.
-
2
Do omáčky přilijeme mléko a do hotové přidáme kousek másla.
-
3
Květák uvaříme, rozebereme na růžičky a na talíři jím obložíme uvařené maso.