Telecí pečeně s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Telecí plec
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 513 mg
  • Vláknina 4515 mg
  • Vitamín A 4515 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osolíme, nasucho opečeme, podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu vydusíme. Přidáme rajčatový protlak a zaprášíme nasucho opraženou moukou. Zředíme vodou a povaříme.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přidáme kousek másla a na talíři obložíme uvařeným chřestem.

Komentáře k receptu