Segedínský guláš po česku

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 400 g Zelí kysané
  • 500 g Vepřová plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 106 mg
  • Draslík 665.4 mg
  • Vláknina 6007.3 mg
  • Vitamín A 6007.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme maso na kostky.

  • 2

    Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na sádle, přidáme papriku a nakrájené maso. Osolíme, okmínujeme a osmahneme.

  • 3

    Lehce podlijeme horkou vodou a necháme dusit. Dle potřeby vodu doléváme, aby se nám maso nepřipeklo.Jakmile je maso poloměkké, přidáme nakrájené kysané zelí a dusíme do změknutí.

  • 4

    Ve větším hrnku si rozmícháme mouku se smetanou a přilijeme k masu. Přidáme utřený česnek a ještě chvilku za stálého míchání povaříme.

  • 5

    K příloze podáváme houskový knedlík.

Komentáře k receptu