Květák s rajčaty a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 15 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 257.3 mg
- Draslík 644.6 mg
- Vláknina 6825 mg
- Vitamín A 6825 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na růžičky rozebraný květák omyjeme, vložíme do kastrolu a dusíme doměkka.
-
2
Přidáme rajčatový protlak, omytá, na kousky nakrájená rajčata, promícháme a necháme přivést k varu. Potom zalijeme pokrm rozkvedlanými vejci a necháme na mírném ohni srazit.
-
3
Každou porci posypeme sekaným koprem a omastíme kouskem másla.