Rýže s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 60 g Cukr krupice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 184.6 mg
  • Vláknina 9400 mg
  • Vitamín A 9400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži spaříme a uvaříme v osoleném mléce doměkka.

  • 2

    Uvařenou rýži osladíme a promícháme s jemně nakrájenými nebo nastrouhanými jablky.

  • 3

    Dáme do trouby zapéci a hotový pokrm pokapeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu