Filé na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Celer bulvový
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 60 g Smetana 12% (konzumní)
  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 20 g Petržel kořen
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 236.2 mg
  • Vláknina 6049 mg
  • Vitamín A 6049 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a podusíme. Přidáme osolené filé a společně dusíme. Nakonec přidáme na plátky nakrájená rajčata.

  • 2

    Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Do hotového pokrmu přidáme kousek másla.

Komentáře k receptu