Hovězí plátek se sýrovým sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 15 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 40 mg
- Vláknina 440 mg
- Vitamín A 440 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.
-
3
Vychladlé plátky vložíme do vymazaného pekáčku a navršíme na ně pevný sníh z bílků smíchaný s nastrouhaným sýrem.
-
4
Dáme zapéci do trouby. Při podávání posypeme pokrm nasekanou pažitkou a přidáme šťávu z masa.