Rajčata v závěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rajčata
  • 30 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 147.1 mg
  • Draslík 394.4 mg
  • Vláknina 3915 mg
  • Vitamín A 3915 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata příčně rozkrojíme, vydlabeme a osolíme.

  • 2

    Z mouky a mléka uvaříme hustší bešamel, osolíme a přidáme nastrouhaný sýr a žloutek. Nakonec vmícháme sníh z bílku.

  • 3

    Směsí naplníme půlky rajčat, dáme do vymazané zapékací mísy, pokapeme máslem a podlijeme vodou.

  • 4

    Pokrm zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu