Korytnická jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 5 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 477.4 mg
- Vláknina 16310 mg
- Vitamín A 16310 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a necháme je chvilku podusit.
-
2
Otvory po jádřincích vyplníme džemem a jablka urovnáme do vymaštěné a vysypané formy. Zalijeme je piškotovým těstem připraveným z mouky, cukru, žloutku a sněhu z bílku.
-
3
Pečeme ve vyhřáté troubě.