Tvarohová bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 7 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 49.9 mg
- Draslík 68.4 mg
- Vláknina 2303.3 mg
- Vitamín A 2303.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s moučkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou.
-
2
Do utřeného tuku vmícháme jeden žloutek po druhém, prolisovaný tvaroh a krupici zvlhčenou mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
-
3
Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto rozetřeme po celé ploše. Poklademe ovocem a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova asi 30 minut.
-
4
Upečenou bublaninu necháme vychladnout, pocukrujeme a krájíme na díly.