Zapékaná vejce s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 0.5 šálek Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 266 mg
  • Draslík 152.8 mg
  • Vláknina 1011.5 mg
  • Vitamín A 1011.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, očištěné a nakrájené houby a sůl. Dusíme doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a povaříme. Uvařená vejce podélně rozpůlíme, žloutky prolisujeme a smícháme s dušenými houbami.

  • 3

    Směs naplníme do bílků, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.

  • 4

    Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu